ΝΕΑ ΑΠΟ ΤΟ PANATHAMOU.GR

ΙΣΟΠΑΛΙΑ 2-2 ΜΕ ΟΦΗ ΚΑΙ ΝΕΑ ΓΚΕΛΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟ

SUPERLEAGUE 2023-2024 - 03/03/2024 19:30:00 Αναλυση Αγωνα

ΟΦΗ
1925
2 - 2
Τελικο Σκορ
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
1908
ΙΣΟΠΑΛΙΑ 2-2 ΜΕ ΟΦΗ ΚΑΙ ΝΕΑ ΓΚΕΛΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟ

Ο ΟΦΗ βρέθηκε σε θέση τελικού, ενώ ο Παναθηναϊκός κατάφερε να ισοφαρίσει, αλλά απώλεσε σημαντικές ευκαιρίες, καταλήγοντας σε ισοπαλία 2-2. Αντιδράσεις από την πλευρά του Παναθηναϊκού σχετικά με τις διαιτητικές αποφάσεις.

Στην αναμέτρηση στο Ηράκλειο, η οποία έληξε με ισοπαλία 2-2 μεταξύ ΟΦΗ και Παναθηναϊκού, οι δύο ομάδες πάλεψαν σκληρά σε ένα παιχνίδι που είχε την ένταση ενός τελικού. Ο ΟΦΗ, αγωνιζόμενος με την υποστήριξη του παθιασμένου κοινού του "Γεντί Κουλέ", πίεσε από την αρχή, ενώ ο Παναθηναϊκός διέθετε την ποιότητα αλλά έχασε μεγάλες ευκαιρίες, αφήνοντας δύο πολύτιμους βαθμούς στη μάχη για την κορυφή, προερχόμενος με μειονέκτημα τεσσάρων βαθμών στα πλέι οφ.

Από την έναρξη του παιχνιδιού, ο ΟΦΗ έδειξε τις προθέσεις του με αποφασιστικότητα, δημιουργώντας δυσκολίες στην αμυντική γραμμή του Παναθηναϊκού. Ένα ενδεικτικό παράδειγμα ήταν η ευκαιρία μόλις στο δεύτερο λεπτό, όταν μετά από σέντρα του Θοράρινσον, ο Λάρσον έκανε ένα δυνατό σουτ που πέρασε άουτ. Λίγο αργότερα, η συνεργασία Μπάκου-Ισέκα απείλησε και πάλι, αλλά η προσπάθεια κατέληξε στον Ντραγκόφσκι.

Η στιγμή που ξεχώρισε ήρθε στο 21ο λεπτό, όταν ο ΟΦΗ κατάφερε να ανοίξει το σκορ με ένα υπέροχο ομαδικό γκολ, το οποίο ξεκίνησε από τον Βούρο, πέρασε στον Ισέκα και κατέληξε στον Χιμένεθ, ο οποίος με ένα ιδανικό πλασέ νίκησε τον Ακαϊντίν και έστειλε τη μπάλα στην αριστερή γωνία του Ντραγκόφσκι, ανοίγοντας το σκορ για την ομάδα του.

Αφού δέχθηκε γκολ, ο Παναθηναϊκός ανέκτησε τον έλεγχο του παιχνιδιού, κυριαρχώντας μέχρι τη λήξη του πρώτου μέρους. Οι "πράσινοι" κατάφεραν να επαναφέρουν την ισορροπία στο σκορ στο 35ο λεπτό, χάρη σε μια εκπληκτική κίνηση του Μπερνάρ. Από την αριστερή πλευρά, κινήθηκε προς το κέντρο και με μια εντυπωσιακή κάθετη πάσα χωρίς να κοιτάξει, έβγαλε τον Ιωαννίδη αντιμέτωπο με τον Μπάουμαν. Ο επιθετικός του Παναθηναϊκού ήταν ακριβής, φέρνοντας το παιχνίδι σε ισοπαλία 1-1.

Εν συνεχεία, ο Παναθηναϊκός δημιούργησε άλλες τρεις σημαντικές ευκαιρίες πριν το τέλος του ημιχρόνου. Ο Παλάσιος προώθησε τη μπάλα στον Μπακασέτα κοντά στην περιοχή, αλλά το σουτ του πέρασε λίγο δίπλα από το δοκάρι στο 39ο λεπτό. Στο 44ο λεπτό, ο Τσέριν πάσαρε στον Παλάσιος, ο οποίος μπήκε στην περιοχή και εκτέλεσε διαγώνιο σουτ, αλλά ο Μπάουμαν απέκρουσε εντυπωσιακά με το δεξί χέρι, διατηρώντας την ισοπαλία μέχρι το τέλος του ημιχρόνου.

Καθώς άρχισε το δεύτερο μισό του παιχνιδιού (46'), ο Παναθηναϊκός έχασε μια σημαντική ευκαιρία να πάρει το προβάδισμα, με τον Ιωαννίδη να δίνει μια εξαιρετική πάσα στον αφύλακτο Μπακασέτα, ο οποίος όμως πλάσαρε ανακριβώς με το δεξί του.

Στο 54ο λεπτό, μια ακόμη ευκαιρία χάθηκε μετά από μια εκπληκτική πάσα από τον Μπερνάρ προς τον Ιωαννίδη, ο οποίος βρέθηκε μόνος εναντίον του Μπάουμαν και εκτέλεσε, αλλά η μπάλα κατέληξε στο δοκάρι.

Η πίεση από τον Παναθηναϊκό συνεχίστηκε και στο 62’ αφού ο Μπακασέτας έκανε την εκτέλεση του κόρνερ προς τον Μπερνάρ, ο οποίος σέντραρε για τον Ακαϊντίν να πάρει την κεφαλιά, με τον Μπάουμαν να αποκρούει εντυπωσιακά σε κόρνερ.

Δύο λεπτά αργότερα, στο 64’, ο Μπερνάρ πάλι βρήκε τον Ιωαννίδη, ο οποίος πάσαρε στον Μπακασέτα, με το σουτ του τελευταίου να αποκρούεται από τον Θοράρινσον σε κόρνερ. Κατά τη διάρκεια του κόρνερ που εκτέλεσε ο Μπακασέτας, η κεφαλιά του Ούγκο πέρασε κοντά από την εστία του ΟΦΗ, αλλά δεν βρήκε στόχο.

Ισοπαλία 2-2 με ΟΦΗ και νέα γκέλα για τον Παναθηναϊκό_2
ΙΣΟΠΑΛΙΑ 2-2 ΜΕ ΟΦΗ ΚΑΙ ΝΕΑ ΓΚΕΛΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟ

Στο 70ο λεπτό, ο Φατίχ Τερίμ προχώρησε σε τρεις αντικαταστάσεις παικτών, αλλάζοντας παράλληλα τη διάταξη της ομάδας σε 4-4-2.

Εντούτοις, στο 77ο λεπτό, μετά από πάσα του Τσέριν προς τον Λάρσον εντός περιοχής, ο διαιτητής καταλόγισε πέναλτι ύστερα από υπόδειξη του VAR να επανεξετάσει τη σκηνή. Ο Ισέκα ανέλαβε την εκτέλεση, σκοράροντας παρά τη σωστή κατάδυση του Ντραγκόφσκι, δίνοντας προβάδισμα στον ΟΦΗ 2-1 στο 81ο λεπτό, ανατρέποντας την ροή του αγώνα.

Στο 83ο λεπτό, ωστόσο, ο Σπόραρ ισοφάρισε σε 2-2 με ένα άψογο πλασέ, ακολουθώντας σέντρα του Μαντσίνι από τα δεξιά.

Πέντε λεπτά μετά, στο 88ο λεπτό, ο Σπόραρ είχε μια ευκαιρία για δεύτερο γκολ με κεφαλιά μετά από σέντρα του Μαντσίνι από την αριστερή, αλλά η μπάλα πέρασε έξω.

Τέλος, στο 90+6ο λεπτό, ο Λουκάο φάνηκε να ακουμπά την μπάλα με το χέρι μετά από κεφαλιά του Ιωαννίδη εντός περιοχής, όμως ο διαιτητής και ο VAR δεν παρενέβησαν στη φάση. Σύντομα μετά, ο διαιτητής Βεργέτης έδωσε το τελικό σφύριγμα της αναμέτρησης.

VIDEO

GALLERY

ΑΡΘΡΑ ΙΔΙΑΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

SUPERLEAGUE
Παρακμή και αδιέξοδη κατρακύλα!