ΝΕΑ ΑΠΟ ΤΟ PANATHAMOU.GR

ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ ΚΕΡΔΙΖΕΙ ΤΟΝ ΑΡΗ ΜΕ 2-0: ΤΟ ΤΡΙΦΥΛΛΙ ΕΠΙΣΤΡΕΦΕΙ ΣΤΙΣ ΝΙΚΕΣ ΚΑΙ ΑΝΑΡΡΙΧΑΤΑΙ ΞΑΝΑ ΣΤΗΝ ΤΡΙΤΗ ΘΕΣΗ ΜΕ ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗ ΚΑΙ ΜΠΑΚΑΣΕΤΑ

SUPERLEAGUE 2023-2024 - 28/02/2024 21:00:00 Αναλυση Αγωνα

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
1908
2 - 0
Τελικο Σκορ
ΑΡΗΣ
1914
ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ ΚΕΡΔΙΖΕΙ ΤΟΝ ΑΡΗ ΜΕ 2-0: ΤΟ ΤΡΙΦΥΛΛΙ ΕΠΙΣΤΡΕΦΕΙ ΣΤΙΣ ΝΙΚΕΣ ΚΑΙ ΑΝΑΡΡΙΧΑΤΑΙ ΞΑΝΑ ΣΤΗΝ ΤΡΙΤΗ ΘΕΣΗ ΜΕ ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗ ΚΑΙ ΜΠΑΚΑΣΕΤΑ

Έπειτα από δύο συνεχόμενα παιχνίδια χωρίς νίκη στην έδρα του, ο Παναθηναϊκός βρήκε ξανά τον δρόμο προς την επιτυχία, κερδίζοντας τον Άρη με σκορ 2-0. Οι Ιωαννίδης και Μπακασέτας ήταν οι πρωταγωνιστές της βραδιάς, σημειώνοντας τα γκολ που έδωσαν τη νίκη στην ομάδα τους.

Ο Παναθηναϊκός, αναζητώντας τη νίκη μετά από δύο απογοητευτικά αποτελέσματα στην έδρα του απέναντι στη Λαμία και την Κηφισιά, κατάφερε να την εξασφαλίσει εναντίον του Άρη στο ντέρμπι της 25ης αγωνιστικής. Με τελικό σκορ 2-0, οι "πράσινοι" επέστρεψαν στις νίκες, βλέποντας παράλληλα τον Ιωαννίδη να επιστρέφει στο σκοράρισμα, ενώ ο Μπακασέτας άνοιξε το σκορ για την ομάδα. Αυτή η νίκη επανέφερε τον Παναθηναϊκό στην τρίτη θέση της βαθμολογίας, από την οποία είχε προσωρινά υποχωρήσει ο Ολυμπιακός, και συνεχίζει την καταδίωξη των ΑΕΚ και ΠΑΟΚ με μικρότερη διαφορά βαθμών. Από την άλλη πλευρά, ο Άρης, παρά τις καλές του στιγμές στο παιχνίδι, δεν κατάφερε να βρει το δρόμο προς τα δίχτυα, παραμένοντας στην 5η θέση της βαθμολογίας και βλέποντας την προσπάθεια για την 4η θέση να γίνεται πιο δύσκολη.

Ο Παναθηναϊκός προηγήθηκε στο σκορ από πολύ νωρίς στο παιχνίδι, με τον Τάσο Μπακασέτα να σκοράρει μετά από ασίστ του Παλάσιος, σημειώνοντας το 1-0 από την περιοχή του πέναλτι στο 3ο λεπτό της αναμέτρησης. Το δεύτερο τέρμα για τον Παναθηναϊκό προήλθε από επιτυχημένη εκτέλεση πέναλτι από τον Φώτη Ιωαννίδη κατά τη διάρκεια του δεύτερου ημιχρόνου, με τον Έλληνα επιθετικό να επιστρέφει στα γκολ.

Ο Φατίχ Τερίμ προχώρησε σε έξι αλλαγές στην αρχική ενδεκάδα του Παναθηναϊκού σε σύγκριση με το προηγούμενο παιχνίδι ενάντια στην Κηφισιά, επαναφέροντας στην ενδεκάδα τους Ντραγκόβσκι, Ούγκο, Ακαϊντίν, Ζέκα, Τσέριν και Μπερνάρ.

Ο Ντραγκόβσκι ανέλαβε τη θέση του τερματοφύλακα, με τον Κώτσιρα να καταλαμβάνει τη δεξιά πλευρά της άμυνας και τον Μλαντένοβιτς την αριστερή, ενώ οι Ούγκο και Ακαϊντίν σχημάτισαν το κεντρικό αμυντικό δίδυμο. Ο Ζέκα ενεργοποιήθηκε στη θέση του αμυντικού μέσου με τον Τσέριν δίπλα του και τον Μπακασέτα λίγο πιο μπροστά, ενώ οι Παλάσιος και Μπερνάρ κατέλαβαν τις δύο άκρες της επίθεσης, με τον Ιωαννίδη να βρίσκεται στην κορυφή.

Σε σχέση με τη νίκη επί του Βόλου για τη 24η αγωνιστική, η ενδεκάδα του Άρη είχε τέσσερις αλλαγές με τους Μοντόγια, Τζούρασεκ, Ζιλ και Ζαμόρα να είναι τα νέα πρόσωπα. Ο Κουέστα κατείχε τη θέση του τερματοφύλακα, με τον Οντουμπάτζο δεξιά και τον Μοντόγια αριστερά στην άμυνα, ενώ οι Μπράμπετς και Ρόουζ ήταν το κεντρικό αμυντικό δίδυμο. Η μεσαία γραμμή αποτελούνταν από τους Νταρίντα, Ζιλ και Τζούρασεκ, με τους Σουλεϊμάνοφ, Ζαμόρα και Μορόν στην επίθεση.

Παναθηναϊκός κερδίζει τον Άρη με 2-0: Το τριφύλλι επιστρέφει στις νίκες και αναρριχάται ξανά στην τρίτη θέση με πρωταγωνιστές Ιωαννίδη και Μπακασέτα_2
ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ ΚΕΡΔΙΖΕΙ ΤΟΝ ΑΡΗ ΜΕ 2-0: ΤΟ ΤΡΙΦΥΛΛΙ ΕΠΙΣΤΡΕΦΕΙ ΣΤΙΣ ΝΙΚΕΣ ΚΑΙ ΑΝΑΡΡΙΧΑΤΑΙ ΞΑΝΑ ΣΤΗΝ ΤΡΙΤΗ ΘΕΣΗ ΜΕ ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗ ΚΑΙ ΜΠΑΚΑΣΕΤΑ

Ο Παναθηναϊκός προηγήθηκε ευθύς εξαρχής στο παιχνίδι με τον Άρη, σκοράροντας στο τρίτο λεπτό. Μετά από μια εκτελεσμένη μακρινή πάσα, η άμυνα των επισκεπτών απέκρουσε τη μπάλα, με τον Μπακασέτα να πασάρει άμεσα στον Παλάσιος, ο οποίος προωθήθηκε από τα δεξιά και ξαναπάσαρε στον Έλληνα μέσο, που σκόραρε από το ύψος του πέναλτι, νικώντας τον Κουέστα. Το γκολ αρχικά ακυρώθηκε για οφσάιντ αλλά μετά την παρέμβαση του VAR και την ανάλυση των γραμμών, επικυρώθηκε και έτσι ο Παναθηναϊκός προηγήθηκε με 1-0.

Ο Παναθηναϊκός είχε την ευκαιρία να διπλασιάσει το προβάδισμά του στο 14ο λεπτό, όταν ο Μπακασέτας βρέθηκε μέσα στην περιοχή και με τακουνάκι έδωσε στον Μπερνάρ, ο οποίος πυροβόλησε πάνω από την εστία του Κουέστα.

Στο 18' ο Παναθηναϊκός και ειδικότερα ο Ιωαννίδης δεν είχε την τύχη με το μέρος του, καθώς μετά από μια κάθετη πάσα, ο Έλληνας επιθετικός προσπάθησε για γκολ με σκαφτό σουτ, με τη μπάλα να χτυπά το δοκάρι της εστίας του Κουέστα.

Στη συνέχεια, ο Άρης ανέβασε τον ρυθμό του και άρχισε να δημιουργεί φάσεις. Η πρώτη σημαντική ευκαιρία για τους "κίτρινους" ήρθε στο 26' με τον Ρόουζ να παίρνει την κεφαλιά αλλά ο Ντραγκόφσκι να αποκρούει με ασφάλεια.

Ο Παναθηναϊκός απείλησε ξανά στο 31' με τον Ιωαννίδη, ο οποίος αφού δέχθηκε τη μπάλα στα αριστερά, προσποίησε εξαιρετικά, παρέκαμψε τον αντίπαλό του και επιχείρησε σουτ, με την μπάλα να φεύγει έξω από τα δίχτυα.

Κατά την έναρξη του δεύτερου μισού του αγώνα, ο Άρης προχώρησε σε δύο αλλαγές, εντάσσοντας στο παιχνίδι τους Ανσαριφάρντ και Μανού Γκαρθία αντικαθιστώντας τους Μορόν και Τζούρασεκ. Αντιθέτως από το πρώτο ημίχρονο, οι φιλοξενούμενοι έδειξαν περισσότερη επιθετικότητα στο ξεκίνημα του δεύτερου μέρους. Ο Ζαμόρα προσπάθησε με κεφαλιά μετά από σέντρα από τα δεξιά, απειλώντας την εστία του Ντραγκόβσκι, αλλά η μπάλα κατέληξε λίγο έξω από το δεξί δοκάρι.

Στο 50ο λεπτό, ο Παναθηναϊκός κέρδισε ένα φάουλ στην αριστερή πλευρά. Ο Μπερνάρ εκτέλεσε και η μπάλα βρήκε στο χέρι του Σουλεϊμάνοφ, αλλά ο διαιτητής αρχικά επέτρεψε τη συνέχεια του παιχνιδιού. Μετά από παρέμβαση του VAR, ο διαιτητής επανεξέτασε τη φάση και κατέληξε στην απόφαση να κατακυρώσει πέναλτι. Ο Ιωαννίδης ανέλαβε την εκτέλεση, σκοράροντας και αυξάνοντας το προβάδισμα του Παναθηναϊκού σε δύο τέρματα.

Στο 60ο λεπτό, ο Άρης απείλησε εκ νέου με τον Ζαμόρα να εκτελεί ένα δυνατό σουτ από εκτός περιοχής, με τον Ντραγκόβσκι να αποκρούει εντυπωσιακά σε κόρνερ. Στο 72ο λεπτό, ο Νταρίντα βρέθηκε σε θέση βολής, αλλά ο Πολωνός τερματοφύλακας είχε άλλη μία σπουδαία επέμβαση.

Η τελευταία εξέχουσα φάση του αγώνα ανήκε στον Παναθηναϊκό και πραγματοποιήθηκε στο 89ο λεπτό. Ο Αράο, που είχε μπει ως αλλαγή, επιχείρησε ένα σουτ με σκοπό να νικήσει τον Κουέστα, ωστόσο ο Ισπανός τερματοφύλακας κατάφερε με διπλή προσπάθεια να διατηρήσει την μπάλα.

VIDEO

GALLERY

ΑΡΘΡΑ ΙΔΙΑΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

SUPERLEAGUE
Παρακμή και αδιέξοδη κατρακύλα!