ΝΕΑ ΑΠΟ ΤΟ PANATHAMOU.GR

ΓΚΕΝΚ ΚΑΙ ΝΤΝΙΠΡΟ OΙ ΠΙΘΑΝΟΙ ΑΝΤΙΠΑΛΟΙ ΤΟΥ ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΥ ΣΤΑ ΠΡΟΚΡΙΜΑΤΙΚΑ ΤΟΥ CHAMPIONS LEAGUE

ΓΚΕΝΚ ΚΑΙ ΝΤΝΙΠΡΟ OΙ ΠΙΘΑΝΟΙ ΑΝΤΙΠΑΛΟΙ ΤΟΥ ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΥ ΣΤΑ ΠΡΟΚΡΙΜΑΤΙΚΑ ΤΟΥ CHAMPIONS LEAGUE

Η νίκη της Ντνίπρο κατά της Κρίβμπας στην τελική ευθεία της ουκρανικής Λίγκας, μαζί με το ασυνήθιστα δραματικό κλείσιμο του πρωταθλήματος στο Βέλγιο - όπου τόσο ο πρωταθλητής όσο και η δεύτερη θέση αλλάχθηκαν τρεις φορές από το 90ο λεπτό και μετά, στο πλαίσιο της 6ης αγωνιστικής των play off της Jupiler League (όπου η Γκενκ τερμάτισε δεύτερη) - καθόρισαν τους δύο πιθανούς αντιπάλους του Παναθηναϊκού στον δεύτερο προκριματικό γύρο του Champions League.

Ο Παναθηναϊκός, μαζί με την ελβετική ομάδα Σερβέτ, θα είναι οι «αντίσχυροι» στην κλήρωση της 21ης Ιουνίου στη Νιόν, για τον δεύτερο προκριματικό γύρο του Champions League από την διαδρομή των μη πρωταθλητών, με πιθανούς αντιπάλους την ομάδα Γκενκ από το Βέλγιο και την Ντνίπρο από την Ουκρανία.

Ο συντελεστής της χώρας της ομάδας που θα αντιμετωπίσει ο Παναθηναϊκός (θα ενταχθεί στην κλήρωση με τον εθνικό συντελεστή της Ελλάδας, δηλαδή 5.045 πόντους) θα τον συνοδεύσει και στην κλήρωση του τρίτου προκριματικού γύρου, εάν καταφέρει να προκριθεί από τον δεύτερο προκριματικό γύρο. Σε περίπτωση που ο Παναθηναϊκός επιτύχει την πρόκριση, θα καταλάβει τη θέση των «ανίσχυρων» στην κλήρωση του επόμενου γύρου, καθώς οι Γκενκ και Ντνίπρο έχουν χαμηλούς συντελεστές. Στην κατηγορία των «ισχυρών» του τρίτου προκριματικού γύρου του Champions League, ήδη ανήκουν οι Ρέιντζερς (Σκωτία), Μπράγκα (Πορτογαλία), Αϊντχόφεν (Ολλανδία) ενώ αντίθετα στους «ανίσχυρους» βρίσκονται η Στουρμ Γκρατς (Αυστρία) και η Μπάτσκα Τοπόλα (Σερβία). Στην περίπτωση που ο Παναθηναϊκός δεν καταφέρει να προκριθεί από τον δεύτερο προκριματικό γύρο του Champions League, θα συνεχίσει την πορεία του στον τρίτο προκριματικό γύρο του Europa League, μέσω του μονοπατιού των μη πρωταθλητών. Η κλήρωση για αυτό το στάδιο έχει οριστεί για τις 24 Ιουλίου. Επειδή όμως ο Ολυμπιακός θα συμμετέχει επίσης στον ίδιο προκριματικό γύρο, ο Παναθηναϊκός δεν θα μπορέσει να αντιμετωπίσει τους «ισχυρούς» Πειραιώτες στην τετράδα που θα δημιουργηθεί, καθώς δεν επιτρέπεται να γίνουν αγώνες μεταξύ ομάδων από την ίδια χώρα στα προκριματικά και στους ομίλους.Ο Παναθηναϊκός θα συμμετάσχει στο πρώτο παιχνίδι στις 25-26 Ιουλίου, και το επόμενο στις 1-2 Αυγούστου, με την κλήρωση να λαμβάνει χώρα στις 21 Ιουνίου. Εφόσον προκριθεί, το πρώτο παιχνίδι του 3ου προκριματικού γύρου του Champions League θα πραγματοποιηθεί στις 8-9 Αυγούστου και το δεύτερο στις 15 Αυγούστου, με την κλήρωση να γίνεται στις 24 Ιουλίου.

Εάν το «τριφύλλι» καταφέρει να φτάσει στα play offs του Champions League (με την κλήρωση να είναι προγραμματισμένη για τις 7 Αυγούστου), τότε θα αγωνιστεί στις 22-23 Αυγούστου και το δεύτερο παιχνίδι θα γίνει στις 29-30 Αυγούστου, αγωνιζόμενος για μια θέση στους ομίλους της πρώτης ευρωπαϊκής διασυλλογικής διοργάνωσης.

ΑΡΘΡΑ ΙΔΙΑΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ