ΝΕΑ ΑΠΟ ΤΟ PANATHAMOU.GR

ΜΕ 15 ΕΚΑΤ. ΜΠΑΤΖΕΤ ΚΑΙ ΠΑΝΩ ΜΠΑΙΝΕΙ ΣΤΗΝ ΜΕΤΑΓΡΑΦΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟ Ο ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ

ΜΕ 15 ΕΚΑΤ. ΜΠΑΤΖΕΤ ΚΑΙ ΠΑΝΩ ΜΠΑΙΝΕΙ ΣΤΗΝ ΜΕΤΑΓΡΑΦΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟ Ο ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ

Ο Παναθηναϊκός ετοιμάζεται για σημαντικές μεταγραφές ενόψει της νέας σεζόν, με τη διοίκηση να προτίθεται να αυξήσει σημαντικά τον μεταγραφικό προϋπολογισμό.

Μετά το τέλος του πρωταθλήματος και τα γεγονότα που διαδραματίστηκαν κατά τη διάρκεια της σεζόν, συμπεριλαμβανομένης της πανδημίας του κορονοϊού και της προκληθείσας κατάστασης με την αναγκαστική συμμετοχή του Παναθηναϊκού στον τελικό αγώνα με τον Ολυμπιακό, οι προσπάθειες του "τριφυλλιού" επικεντρώνονται πλέον στο σχεδιασμό του μέλλοντος.

Η μεταγραφική ενίσχυση έρχεται πλέον σε πρώτο πλάνο, με έμφαση στον δεύτερο προκριματικό γύρο του Champions League (25-26/7 και 1-2/8), καθώς και στον κεντρικό στόχο της κατάκτησης του τίτλου.

Με σαφή πρόθεση να πραγματοποιηθούν άμεσα οι βασικές μεταγραφικές κινήσεις της ομάδας, όπως είχε αναφέρει ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς στην συνέντευξη Τύπου μετά τον αγώνα με τον Άρη και επιβεβαίωσε ο Γιάννης Αλαφούζος στη συνέντευξή του την Τρίτη (16/5), η ομάδα είναι αποφασισμένη να προχωρήσει με γρήγορους ρυθμούς. Ο Αλαφούζος τόνισε πως ο σχεδιασμός ξεκίνησε από τον Ιανουάριο και στόχος είναι να ολοκληρωθούν 3-4 κρίσιμες μεταγραφές μέχρι τις 15 Ιουνίου, προκειμένου να υπάρξει επαρκής χρόνος για περαιτέρω κινήσεις κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού.

Με 15 εκατ. μπάτζετ και πάνω μπαίνει στην μεταγραφική περίοδο ο παναθηναϊκός_2
ΜΕ 15 ΕΚΑΤ. ΜΠΑΤΖΕΤ ΚΑΙ ΠΑΝΩ ΜΠΑΙΝΕΙ ΣΤΗΝ ΜΕΤΑΓΡΑΦΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟ Ο ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ

Το μπάτζετ του 2022/23:

Η οικονομική περίοδος 2022/23 για το ποδοσφαιρικό τμήμα του Παναθηναϊκού ολοκληρώθηκε με το συνολικό μπάτζετ των 27,4 εκατομμυρίων ευρώ, συμπεριλαμβανομένης της εφορίας. Αυτό το ποσό αντιπροσωπεύει το συνολικό κόστος που διατέθηκε από την αρχή του περασμένου καλοκαιριού έως το τέλος της χρονιάς και περιλαμβάνει τα εξής στοιχεία:

  • -6,5 εκατ. ευρώ για τα συμβόλαια των παικτών που υπήρχαν ήδη στην ομάδα.
  • -11,2 εκατ. ευρώ για τα συμβόλαια των ποδοσφαιριστών που αποκτήθηκαν και στις δύο μεταγραφικές περιόδους της σεζόν 2022/23.
  • -8,1 εκατ. ευρώ για τα ποσά που πληρώθηκαν σε ομάδες για τις αγορές ποδοσφαιριστών (3,5 εκατ. ευρώ για τον Σπόραρ, 2,6 εκατ. ευρώ για τον Μαντσίνι, 1,1 εκατ. ευρώ για τον Τσόκαϊ, 500.000 ευρώ για τον Κλεϊνχέισλερ, 400.000 ευρώ για τον Τσέριν).
  • -1,6 εκατ. ευρώ για τα συμβόλαια του προπονητικού επιτελείου (Γιοβάνοβιτς και συνεργάτες).

Η πρόθεση για την σημαντική αύξηση του μπάτζετ

Η διοίκηση του Παναθηναϊκού έχει σαφή πρόθεση να αυξήσει σημαντικά το μπάτζετ της ομάδας για την επόμενη αγωνιστική περίοδο 2023/24, κατά ποσοστό 25-30%, προσεγγίζοντας το συνολικό κόστος του ποδοσφαιρικού τμήματος στα 35-36 εκατομμύρια ευρώ έως το τέλος του επόμενου έτους.

Το συνολικό κόστος του ρόστερ του Παναθηναϊκού για την επόμενη σεζόν, λαμβάνοντας υπόψη τα συμβόλαια των παικτών και των προπονητών, καθώς και τις ανανεώσεις που έχουν γίνει και αυτές που αναμένονται, ανέρχεται σε περίπου 20 εκατομμύρια ευρώ, συμπεριλαμβανομένης της εφορίας. Τι ακριβός σημαίνει αυτό;

Αυτό σημαίνει ότι ο Παναθηναϊκός, με τη θέληση της ιδιοκτησίας, σχεδιάζει να αυξήσει σημαντικά το μπάτζετ της ομάδας στην επερχόμενη μεταγραφική περίοδο, με στόχο τα επίπεδα που αναφέρθηκαν προηγουμένως. Έτσι, ο Παναθηναϊκός θα επενδύσει πάνω από 15 εκατομμύρια ευρώ σε αγορές παικτών και σε συμβόλαια για νέους ποδοσφαιριστές.

Με στόχο να ενισχύσει το ρόστερ του με ποιοτικούς παίκτες σε κρίσιμες θέσεις, ο Γιοβάνοβιτς επιδιώκει την απόκτηση 3-4 πρωτοκλασάτων ποδοσφαιριστών. Αυτή η κίνηση έχει ως στόχο την ολοκλήρωση μιας ολοκληρωμένης και ποιοτικής αναβάθμισης του ρόστερ και την προετοιμασία της ομάδας για τις προκλήσεις της νέας σεζόν, που ξεκινούν νωρίς με τα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ.

Επίσης, υπάρχει πάντα η πιθανότητα τροποποιήσεων στο συνολικό σχέδιο, ειδικά σε περίπτωση αποχωρήσεων ή προτάσεων για παίκτες της ομάδας. Κάθε μεταγραφική περίοδος είναι δυναμική και τα δεδομένα μπορούν να αλλάξουν, όπως συνέβη προηγουμένως με την υπόθεση του Φραν Βέλεθ το προηγούμενο καλοκαίρι...

ΑΡΘΡΑ ΙΔΙΑΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ