ΝΕΑ ΑΠΟ ΤΟ PANATHAMOU.GR

ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΜΙΑ ΕΘΝΙΚΗ ΜΕ ΕΛΚΥΣΤΙΚΟ ΠΡΟΦΙΛ, ΥΓΙΗ ΑΠΟΔΥΤΗΡΙΑ, ΠΛΟΥΣΙΟ ΤΑΛΕΝΤΟ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΗ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ

ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΜΙΑ ΕΘΝΙΚΗ ΜΕ ΕΛΚΥΣΤΙΚΟ ΠΡΟΦΙΛ, ΥΓΙΗ ΑΠΟΔΥΤΗΡΙΑ, ΠΛΟΥΣΙΟ ΤΑΛΕΝΤΟ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΗ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ

Η Εθνική ομάδα δεν κατάφερε να κερδίσει κάποιο δυνατό αντίπαλο στον αγώνα, αλλά αντίθετα κατάφερε να επιδείξει μια ομάδα με πολλά προσόντα και σταθερές αρχές, χάρη στον Γκουστάβο Πογέτ. Η ομάδα έχει υγιή αποδυτήρια, χαμογελαστά πρόσωπα και επιτέλους προοπτική. Αυτή η ομάδα φαίνεται να είναι φτιαγμένη για να αγωνίζεται στο παιχνίδι και έχει πολλά ταλέντα στα διαθέσιμά της. Αυτή είναι η εντύπωση που δημιουργήθηκε από τον αγώνα και αποτελεί σημαντικό βήμα για την πρόοδο της Εθνικής. Γράφει ο Νίκος Συριώδης.

Ας ξεκινήσουμε με τα εμφανή. Η ομάδα του Γιβραλτάρ είχε δύο παίκτες άνω των 40 στο ρόστερ της, οι οποίοι δεν ήταν σε θέση να εκτελέσουν βασικές κινήσεις στο γήπεδο. Οπότε, η νίκη της Εθνικής μας με 3-0 δεν αξίζει ούτε standing ovation, ούτε πολλά λόγια. Το απαραίτητο επιτεύχθηκε από την γαλανόλευκη, καθώς η διαφορά στην απόδοση των δύο ομάδων ήταν τεράστια. Σε τέτοιους αγώνες, όμως, είναι περισσότερα τα πράγματα που μπορείς να χάσεις παρά να κερδίσεις. Δεν θα πάρεις "μπράβο" για μια επιτυχημένη σουτέρ, αλλά αν χάσεις βαθμούς, θα πρέπει να δεχτείς δικαίως κριτική. Επιπλέον, η γκρίνια για μια κακή εμφάνιση της Εθνικής είναι εύκολη και αναπόφευκτη, καθώς έχουμε συνηθίσει να αναμένουμε περισσότερα από την ομάδα μας από ό,τι μπορεί να προσφέρει. Ωστόσο, από το 2014 και μετά, η Εθνική μας έχει προσφέρει αρκετά καλά αποτελέσματα. 

Επιτέλους μια Εθνική με ελκυστικό προφίλ, υγιή αποδυτήρια, πλούσιο ταλέντο και μεγάλη προοπτική_2
ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΜΙΑ ΕΘΝΙΚΗ ΜΕ ΕΛΚΥΣΤΙΚΟ ΠΡΟΦΙΛ, ΥΓΙΗ ΑΠΟΔΥΤΗΡΙΑ, ΠΛΟΥΣΙΟ ΤΑΛΕΝΤΟ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΗ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ

Μετά από πολλά χρόνια, μπορεί κάποιος να διαισθανθεί κάποια θετική εξέλιξη στην Εθνική μας ομάδα. Υπάρχει σκληρή δουλειά, σαφής στρατηγική και προσανατολισμός προς τη σωστή κατεύθυνση. Ο Πογέτ επέτυχε τον πρώτο του στόχο, δηλαδή την πρόκριση στα πλέι-οφ του Nations League σε περίπτωση που δεν καταφέρουμε να προκριθούμε στα προκριματικά. Παρόλα αυτά, με τη δυνατή Γαλλία και την Ολλανδία στον ίδιο όμιλο, οι πιθανότητες μας δεν είναι ιδιαίτερα υψηλές. Μετά από πολλά χρόνια, η αίσθηση είναι πως κάτι καλό συμβαίνει. Παρατηρείς πρόοδο, δουλειά που αποδίδει, σχέδιο, κατεύθυνση. Ο Πογέτ έχει πετύχει τον πρώτο του στόχο, το "ασφαλιστικό" της Nations League, για την περίπτωση που η ομάδα δεν καταφέρει να προκριθεί στα προκριματικά. Παρά την πανίσχυρη Γαλλία και την δυνατή Ολλανδία, οι πιθανότητες δεν είναι με το μέρος μας, αλλά ο Πογέτ δεν πέφτει στα παρασκήνια και δεν μειώνει τις προσδοκίες. Ο στόχος είναι η πρόκριση από τον όμιλο και είμαστε σίγουροι ότι ο Πογέτ θα δώσει τα πάντα για να το πετύχει. Όταν το λέει, δεν το λέει απλά για να το πει, αλλά γιατί το πιστεύει. Και αν αυτός το πιστεύει, θα βρει τον τρόπο να πείσει και τους παίκτες του. Η ομάδα διαθέτει ταλέντο, καλό υλικό, νιάτα και εμπειρία, και επίσης διαθέτει τον στρατηγό που θα καθοδηγήσει τους στρατιώτες του. Ο καινούριος στόχος είναι ένας, μοναδικός και αδιαπραγμάτευτος: η πρόκριση στο EURO 2024 στα γερμανικά γήπεδα. Μπορεί να υπάρξουν ήττες και κακές εμφανίσεις στο πρόγραμμα της εθνικής μας ομάδας, αλλά αυτό δεν αλλάζει το γεγονός ότι βρίσκεται στο σωστό μονοπάτι. Είχαμε αναζητήσει αυτό το μονοπάτι για χρόνια και φαίνεται ότι το βρήκαμε αυτή τη φορά. Μετά το φιλικό της Δευτέρας με τη Λιθουανία στην OPAP Arena, η ομάδα μας δίνει ραντεβού τον Ιούνιο, όπου θα αντιμετωπίσει την Ιρλανδία εδώ (16/6) και τη Γαλλία στο Παρίσι (19/6). Σε αυτούς τους δύο αγώνες, η εθνική μας ομάδα θα δείξει τη δύναμή της και θα παίξει σε ένα άλλο επίπεδο. 

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ