ΝΕΑ ΑΠΟ ΤΟ PANATHAMOU.GR

ΠΑΡΑΚΜΗ ΚΑΙ ΑΔΙΕΞΟΔΗ ΚΑΤΡΑΚΥΛΑ!

ΠΑΡΑΚΜΗ ΚΑΙ ΑΔΙΕΞΟΔΗ ΚΑΤΡΑΚΥΛΑ!

Ο Τάσος Νικολογιάννης αναλύει τη συντριπτική ήττα του Παναθηναϊκού από τον ΠΑΟΚ με σκορ 4-1, η οποία αποτέλεσε ένα βήμα πίσω στο χρόνο και σημάδεψε τη διάλυση της ομάδας, η οποία είχε κινητοποιήσει τον κόσμο στη Λεωφόρο.

Κάποιοι αναρωτιούνταν μετά τον αγώνα με τον Άρη: Μπορεί να πάει χειρότερα; Η απάντηση δόθηκε χθες: Ναι, μπορεί. Ο Παναθηναϊκός υπέστη βαριά ήττα στην Τούμπα από τον ΠΑΟΚ με 4-1, όπου ο αντίπαλος χτύπησε δύο δοκάρια και είχε ακόμα τρεις μεγάλες ευκαιρίες, απειλώντας με ιστορικό διασυρμό. Μπορεί να υπάρξει χειρότερη κατάσταση; Η απάντηση είναι πάλι θετική. Ποιος πείθεται από αυτό το συνονθύλευμα που ονομάζεται Παναθηναϊκός ότι θα νικήσει τον Ολυμπιακό την Κυριακή, θα εξασφαλίσει μια θέση στην Ευρώπη και θα πετύχει στον τελικό κυπέλλου εναντίον του Άρη; Κανένας. Και μάλλον ο Παναθηναϊκός φαίνεται έτοιμος να χάσει και τον τελικό και την ευρωπαϊκή έξοδο.

 Όσο για τον αγώνα, ο Παναθηναϊκός προσπάθησε να αντιμετωπίσει την πίεση του ΠΑΟΚ κρατώντας την μπάλα, όμως δεν είχε κανένα σαφές πλάνο επίθεσης, δημιουργώντας μόνο μία ευκαιρία και ένα γκολ σε όλη τη διάρκεια του παιχνιδιού. Η ευκαιρία ήρθε όταν ο Μαντσίνι, που πέρασε ως αλλαγή, οργάνωσε μια καλή φάση και βοήθησε τον Σπόραρ σε μια προσπάθεια που απέκρουσε ο Κοτάρσκι, ενώ το γκολ σημειώθηκε από σέντρα του Μλαντένοβιτς και κεφαλιά του Γερεμέγεφ, ο οποίος πάλι πέτυχε σκοράροντας αφού μπήκε ως αλλαγή και έχει δίκαια παράπονα που δεν παίζει περισσότερο.

Αυτή ήταν η επιθετική εικόνα του Παναθηναϊκού: άντεξε αμυντικά όταν κατείχε τη μπάλα, αλλά η κατάσταση ήταν δραματική όταν την έχανε, φέρνοντάς μας σε απόγνωση. Το αποτέλεσμα ήταν να δεχθεί τέσσερα γκολ, με τον ΠΑΟΚ να βρίσκει και δύο δοκάρια, ενώ ο Λοντίγκιν έκανε δύο σπουδαίες αποκρούσεις και ο Κωσταντέλιας μία μεγάλη ευκαιρία. Ο Φατίχ Τερίμ, παρόλο που παρέλαβε μια ομάδα μόλις ένα βαθμό κάτω από την κορυφή, την έφερε τέταρτη και εκτός Ευρώπης, δεχόμενη βαριές ήττες από ΑΕΚ και ΠΑΟΚ. Άλλοι λένε ότι δεν μπορούμε να τον κρίνουμε γιατί δεν έχει τους δικούς του παίκτες, αλλά υπάρχει το παράδειγμα του Μεντιλίμπαρ που πήρε μια ομάδα σε αποσύνθεση και την έφερε στον τελικό του Conference League, βρισκόμενη και πάνω από τον Παναθηναϊκό. 

Ο Τερίμ ήρθε να αλλάξει πράγματα αλλά αντ' αυτού τα έκανε χειρότερα, με την ομάδα να εμφανίζεται διαλυμένη. Παραλάβαμε έναν Παναθηναϊκό που αγαπούσε ο κόσμος και τώρα δεν αντέχει να τον βλέπει. Ο Γιάννης Αλαφούζος φέρει την ευθύνη για την τρέχουσα κατάσταση, έχοντας πάρει μια απόφαση που δεν απέδωσε, και παρά την υποχώρηση στη βαθμολογία, το χειρότερο είναι η εικόνα της ομάδας που κάθε ματς είναι χειρότερη, με παίκτες φοβισμένους και ψυχολογικά κατεστραμμένους, που κάνουν σοβαρά λάθη, όπως ο Ρούμπεν απόψε. Ο προπονητής μιλά για τα κύπελλα που έχει πάρει, αλλά στο γήπεδο παρουσιάζει μία ομάδα που δεν αντέχεται. Η ομάδα δεν είναι καλά, τα αποδυτήρια δεν είναι καλά και το ένα φέρνει το άλλο. Μακάρι να βγω ψεύτης, αλλά αν δεν αλλάξει κάτι δραματικά, μπορεί να έχει και πιο κάτω...

ΑΡΘΡΑ ΙΔΙΑΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ