ΝΕΑ ΑΠΟ ΤΟ PANATHAMOU.GR

Ο ΓΙΟΒΑΝΟΒΙΤΣ ΕΠΙΘΥΜΕΙ ΝΑ 'ΕΟΡΤΑΣΕΙ' ΤΑ 100 ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΤΟΥ ΣΤΗΝ ΤΕΧΝΙΚΗ ΗΓΕΣΙΑ ΤΩΝ ΠΡΑΣΙΝΩΝ ΜΕ ΜΙΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΝΙΚΗ ΣΤΗ ΧΑΙΦΑ

Ο ΓΙΟΒΑΝΟΒΙΤΣ ΕΠΙΘΥΜΕΙ ΝΑ 'ΕΟΡΤΑΣΕΙ' ΤΑ 100 ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΤΟΥ ΣΤΗΝ ΤΕΧΝΙΚΗ ΗΓΕΣΙΑ ΤΩΝ ΠΡΑΣΙΝΩΝ ΜΕ ΜΙΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΝΙΚΗ ΣΤΗ ΧΑΙΦΑ

Ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς θα συμπληρώσει 100 αγώνες στην τεχνική ηγεσία του Παναθηναϊκού την Πέμπτη (5/10), το βράδυ, κατά τη διάρκεια του αγώνα με τη Μακάμπι στο Ισραήλ, και ελπίζει να τα εορτάσει με ένα εντυπωσιακό διπλό.

Δεν είναι πολλοί οι τεχνικοί που έχουν πετύχει κάτι παρόμοιο στην ιστορία του Παναθηναϊκού... Ενας γρήγορος απολογισμός των παρελθόντων αριθμών επιβεβαιώνει ότι μόνο μερικοί προπονητές του τριφυλλιού έχουν καταφέρει να φτάσουν σε τριψήφιο αριθμό αγώνων στον πάγκο της ομάδας, έχοντας ως τελευταίο παράδειγμα τον Γιάννη Αναστασίου, ο οποίος σταμάτησε στα 118 παιχνίδια από τον Αύγουστο του 2013 μέχρι τον Νοέμβριο του 2015.

Την Πέμπτη βράδυ (5/10, 22:00), σε αυτό το εξαιρετικό γκρουπ, θα προστεθεί και το όνομα του επιτυχημένου Ιβάν Γιοβάνοβιτς, ο οποίος θα φτάσει τους 100 αγώνες ως προπονητής του Παναθηναϊκού κατά τη διάρκεια του αγώνα με τη Μακάμπι στη Χάιφα -για τη 2η αγωνιστική των ομίλων του Europa League.

Και επιθυμεί να εορτάσει αυτό το σημαντικό "ορόσημο" με μια σημαντική νίκη, που θα προσφέρει στους "πράσινους" ευρύ δρόμο για την πρόκριση στις επόμενες φάσεις της διοργάνωσης.

Ο τεχνικός από τη Σερβία, Ιβάν Γιοβάνοβιτς, ανέλαβε τις τύχες του Παναθηναϊκού τον Μάιο του 2021 και, σε λιγότερο από δυόμισι χρόνια, κατόρθωσε, μέσω της ποιοτικής του εργασίας, του σοβαρού προφίλ του και της εντυπωσιακής υπομονής του, να φέρει πίσω το τριφύλλι στην κορυφαία εθνική σκηνή.

Επανακτήσας τον πρωταγωνιστικό του ρόλο στην Ελλάδα, ανάλογο με την ιστορική του εικόνα, και επιστρέφοντας στα Ευρωπαϊκά Κύπελλα με εντυπωσιακές προκρίσεις και βραδιές που αναβιώνουν τη λάμψη του παλαιού του ευρωπαϊκού μεγαλείου.

Μέχρι στιγμής, ο Γιοβάνοβιτς μετρά 99 παιχνίδια στον πάγκο του Παναθηναϊκού, με καταγραφές 58 νικών, 21 ισοπαλιών και 20 ήττων, πετυχαίνοντας 144 τέρματα και δέχοντας 62. Στη Super League, καταγράφει 45 νίκες, 17 ισοπαλίες και 16 ήττες σε 78 αγώνες (με σκορ 115-47), ενώ στο Κύπελλο Ελλάδας, το οποίο κατέκτησε το 2022 με τους “πράσινους”, έχει 9 νίκες, 2 ισοπαλίες και μία ήττα σε 12 αγώνες (18-4 τα γκολ). Τέλος, στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, έχει 4 νίκες, 2 ισοπαλίες και 3 ήττες σε 9 αναμετρήσεις (11-11 τα γκολ).

ΑΡΘΡΑ ΙΔΙΑΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ