ΝΕΑ ΑΠΟ ΤΟ PANATHAMOU.GR

ΟΙ ΜΕΤΑΓΡΑΦΕΣ, Η ΑΠΟΛΥΤΗ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΣΤΟΝ ΙΒΑΝ, ΤΑ ΜΗΔΕΝΙΚΑ ΧΡΕΗ ΚΑΙ Η ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΑΕΚ

ΟΙ ΜΕΤΑΓΡΑΦΕΣ, Η ΑΠΟΛΥΤΗ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΣΤΟΝ ΙΒΑΝ, ΤΑ ΜΗΔΕΝΙΚΑ ΧΡΕΗ ΚΑΙ Η ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΑΕΚ

Τα κυριότερα σημεία από τη συνέντευξη του μεγαλομετόχου της ΠΑΕ Παναθηναϊκός στο Gazzetta.

Για πρώτη φορά μετά από αρκετά χρόνια, ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ Παναθηναϊκός, Γιάννης Αλαφούζος, έκανε δημόσια τοποθέτηση σχετικά με τα γεγονότα στον σύλλογο και στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Η επιλογή αυτή είναι σημαντική, καθώς ο ισχυρός άνδρας των «πρασίνων» αποφάσισε να είναι πιο επικοινωνιακός και πιο παρεμβατικός όταν οι συνθήκες το απαιτούν.

Μετά το πέρας του πρωταθλήματος, ο κ. Αλαφούζος παραχώρησε σήμερα το πρωί συνέντευξη στον ραδιοφωνικό σταθμό bwinΣΠΟΡΦΜ και το περιοδικό Gazzetta αναλύει τα πιο σημαντικά στοιχεία από τα λεγόμενά του ο γνωστός ελληνικός επιχειρηματίας.

Οι μεταγραφές, η απόλυτη υποστήριξη στον Ιβάν, τα μηδενικά χρέη και η αντεπίθεση κατά της ΑΕΚ_2
ΟΙ ΜΕΤΑΓΡΑΦΕΣ, Η ΑΠΟΛΥΤΗ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΣΤΟΝ ΙΒΑΝ, ΤΑ ΜΗΔΕΝΙΚΑ ΧΡΕΗ ΚΑΙ Η ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΑΕΚ

1) Ο πρόεδρος της ΠΑΕ Παναθηναϊκός εξέφρασε την κριτική του για την ΑΕΚ, υποστηρίζοντας ότι "έκλεψε κάποια παιχνίδια με τη διαιτησία και έκλεψε το πρωτάθλημα". Επίσης, επέκρινε την ΑΕΚ για τη διάδοση του Covid στην ομάδα του Παναθηναϊκού, αναφέροντας ότι "δυστυχώς, όταν παίξαμε με την ΑΕΚ, 3-4 παίκτες της ΑΕΚ είχαν κορωνοϊό. Το είχαν κρύψει και δεν μας ενημέρωσαν. Δεν υπήρχε πλέον πρωτόκολλο, αλλά η ΑΕΚ έπρεπε να μας το ανακοινώσει. Δεν μας είπαν τίποτα. Κολλήσαμε εκεί τον κορωνοϊό και δυστυχώς δεν το γνωρίζαμε".

2) Στη συνέχεια, ανοίχθηκε ένα "μέτωπο" τόσο με την ΕΠΟ όσο και με την κυβέρνηση. Κατηγόρησε την ομοσπονδία για τις επιλογές που έγιναν στους κύριους διαιτητές, αλλά και το κράτος για την αδιαφορία που επικρατεί σχετικά με το ελληνικό ποδόσφαιρο.

«Έχει υπονομευτεί βαθιά το ελληνικό πρωτάθλημα. Υπάρχουν εξαιρετικοί Έλληνες διαιτητές, αλλά όταν έχουν από πάνω τους ανθρώπους που θα τους κόψουν τα παιχνίδια. Τα παιχνίδια για έναν διαιτητή είναι η ζωή τους. Όταν τους λες ότι αν δεν σφυρίξεις με αυτόν τον τρόπο δεν θα σφυρίξεις ή δεν θα γίνεις διεθνής, τότε καταλαβαίνετε πως είναι συνθηκολογημένη η κατάσταση. Είναι ένας κάκιστος συνδυασμός.

Ο κ. Μπαλτάκος ήταν Παναθηναϊκός, δεν μπορώ να πιστέψω πως είναι ακόμη με τη συμπεριφορά του. Εκείνος με τον κ. Μπένετ δημιούργησαν αυτές τις συνθήκες στο ελληνικό πρωτάθλημα. Δεν υπάρχει καμία κυβερνητική διάθεση να κάνει το παραμικρό στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Υπάρχει ομερτά και συμβιβασμός. Εμείς θα πολεμήσουμε με κάθε τρόπο για να μην έχουμε τα φαινόμενα τα φετινά. Θα προσπαθήσουμε τουλάχιστον να το περιορίσουμε».

3) Εξέφρασε θετική γνώμη για τον προπονητή της ομάδας, Ιβάν Γιοβάνοβιτς, αναγνωρίζοντας τον σημαντικό ρόλο του Σέρβου προπονητή στην επιστροφή της ομάδας στην κανονικότητα.

«Με τον προπονητή έχουμε άριστη σχέση, μιλάμε 2-3 φορές την εβδομάδα στο τηλέφωνο. Εμπιστεύομαι τους συνεργάτες μου και προσπαθώ πάντα να κάνω ό,τι μου ζητά ο προπονητής. Το βάρος που είχε φέτος ήταν τεράστιο και αν δεν υπήρχαν κάποιες απαράδεκτες διαιτησίας αλλά και του Covid, που ήταν θέμα ατυχίας και έλλειψης ευαισθησίας της ομάδας που μας κόλλησε και των άλλων ομάδων των playoffs, ίσως μιλούσαμε διαφορετικά. Άλλαξε την ομάδα και την έφερε ξανά στο επίπεδο που πρέπει να είναι».

4) Αποκάλυψε ότι μετά τη χθεσινή του συνάντηση με τον Γιοβάνοβιτς, ο Παναθηναϊκός έχει ως προτεραιότητα να αποκτήσει αμέσως πρωτοκλασάτους ποδοσφαιριστές, οι οποίοι θα είναι διαθέσιμοι από την έναρξη της φετινής προετοιμασίας, προκειμένου ο Παναθηναϊκός να ενισχυθεί σημαντικά ενόψει των προκριματικών αγώνων του Champions League.

«Ο σχεδιασμός δεν έχει αρχίσει τώρα, αλλά μετά τον Ιανουάριο. Έχουμε καταλήξει σε κάποια πράγματα και θέλουμε ως τις 15 Ιουνίου να έχουμε κάνει τις 3-4 κρίσιμες μεταγραφές που θέλουμε να κάνουμε και στη συνέχεια να κάνουμε κάποιες ακόμη».

5) Για πρώτη φορά αναφέρθηκε στην οικονομική κατάσταση του συλλόγου, επισημαίνοντας ότι τα χρέη του παρελθόντος έχουν εξαφανιστεί και ότι ο Παναθηναϊκός δεν έχει οφειλές πουθενά. Ταυτόχρονα, αναγνώρισε τις δικές του ευθύνες για τα γεγονότα που συνέβησαν από την εποχή του Στραματσόνι και μετά.

« Έκανα κι εγώ λάθη, είχαμε μια καταστροφική χρονιά στην περίοδο Στραματσιόνι, τα διαλύσαμε όλα εκείνη τη χρονιά. Σήμερα δεν υπάρχουν αυτά τα χρέη, έχουν πληρωθεί υποχρεώσεις 120 εκατ. ευρώ. Μιλάμε για μεγάλη προσπάθεια, πάρα πολύ αιματηρή. Ήταν σαν να έχω το ένα χέρι πίσω από την πλάτη. Ένας επιχειρηματίας μπορεί να έχει και δύσκολες χρονιές και δεν έχει τη δυνατότητα να πληρώσει 30-40 εκατ. ευρώ σε έναν χρόνο. Δεν υπάρχουν πλέον χρέη. Δεν έχουμε υποχρέωση απέναντι σε παίκτες, μάνατζερ, προπονητές ή ομάδες. Όλα είναι τακτοποιημένα, υπάρχουν κάποιες ρυθμίσεις στην εφορία που τηρούνται κανονικά».

VIDEO

ΑΡΘΡΑ ΙΔΙΑΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ