ΝΕΑ ΑΠΟ ΤΟ PANATHAMOU.GR

ΓΙΟΒΑΝΟΒΙΤΣ: "Ο ΧΟΥΑΝΚΑΡ ΕΠΕΣΤΡΕΨΕ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥ ΚΑΙ ΛΑΜΒΑΝΕΙ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΗ ΑΓΩΓΗ''

ΓΙΟΒΑΝΟΒΙΤΣ: "Ο ΧΟΥΑΝΚΑΡ ΕΠΕΣΤΡΕΨΕ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥ ΚΑΙ ΛΑΜΒΑΝΕΙ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΗ ΑΓΩΓΗ''

Στη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου για τον αγώνα με τη Ρεν, όταν ρωτήθηκε για την κατάσταση του Χουάνκαρ, ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς ανέφερε πως ο παίκτης βρίσκεται στο σπίτι του υπό θεραπεία και πιθανότατα θα απουσιάσει από τον αγώνα με τη Ρεν και ενδεχομένως και από τη συνάντηση με τον Πανσερραϊκό.

Στο πλαίσιο της τρίτης αγωνιστικής του Europa League, ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς μίλησε στους δημοσιογράφους, καθώς ο Παναθηναϊκός προετοιμάζεται να παίξει την Πέμπτη.

Έχει επηρεαστεί η ομάδα από τα γεγονότα του ντέρμπι;

"Δεν εξελίχθηκαν τα πράγματα όπως περιμέναμε για να είναι πληρέστατη η προετοιμασία. Έπρεπε να προετοιμαστούμε στα δεδομένα για το παιχνίδι με τη Ρεν και τη σημασία που είχε και αυτές τις λίγες μέρες να προετοιμαστούμε απ' όλες τις απόψεις, το αγωνιστικό κομμάτι, της ανάλυσης ή οτιδήποτε άλλο. Δεν είναι η μικρή προετοιμασία εννοώ υπάρχουν πολλά πράγματα πριν από κάθε Ευρωπαϊκό παιχνίδι. Πιστεύω θα είμαστε οκ για να μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε αυτό το παιχνίδι με το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα".

Σχολιάσατε την αυτοπεποίθηση της ομάδας που δείχνατε κατά τη διάρκεια του ντέρμπι. Σε πιο βαθμό πιστεύετε ότι αυτό συνδέεται με τις ευρωπαϊκές σας διακρίσεις; Πόσο θα επηρεάσει αυτό το παιχνίδι της Πέμπτης; Η Ρεν, παρόλο που δεν έχει το "δυνατό" όνομα, θεωρείτε ότι είναι ίδιας αξίας με τη Βιγιαρεάλ ή αποτελεί πιθανή παγίδα;

"Η Ρεν είναι μια ομάδα 122 ετών, μια ομάδα με τις καλύτερες ακαδημίες στη Γαλλία, ίσως και στην Ευρώπη όσον αφορά τους νέους ποδοσφαιριστές και τη χρήση όσων έρχονται από τις ακαδημίες. Μπορεί να περηφανεύεται για τρομερή δουλειά για την ανάπτυξη του ποδοσφαίρου. Για ποδοσφαιριστές που έχουν αφήσει το στίγμα τους.

Μια ομάδα που παραδοσιακά παίζει με νέους παίκτες, με ενέργεια, με ένα πλάνο που είναι ποδοσφαιρικά πολύ καλό. Έχει το σεβασμό μου πολύ περισσότερο γιατί πετυχαίνει πράγματα μέσα από τις βασικές αρχές του ποδοσφαίρου και αυτές είναι να παράγει τους παίκτες από την ακαδημία.

Είχα στην καριέρα μου παίκτες που έχουν παίξει στη Ρεν. Καταλαβαίνω τη νοοτροπία τους. Έχω μεγάλη σεβασμό είναι ένας καθρέπτης "υγιείς" για όσους ασχολούνται με το ποδόσφαιρο. Πάντα είναι ωραίο για κάποιον να την παρακολουθεί και να την αντιμετωπίσει.

Όσο για την αυτοπεποίθηση δείξαμε μέσα από τα παιχνίδια του Champions League πως είμαστε ομάδα που θέλουμε να διεκδικήσουμε πράγματα από τις υποχρεώσεις που είχαμε. Δεν μας έχει λείψει η αυτοπεποίθηση. Υπήρχαν κάποια καλά παιχνίδια, κάποια κακά αλλά αυτό ήταν και θέμα της ποιότητας του αντιπάλου.

Τα ευρωπαϊκά παιχνίδια παίζονται σε διαφορετικές ταχύτητες και επίπεδο. Οι ομάδες από τη Γαλλία είναι ομάδες που έρχονται από ανταγωνιστικό πρωτάθλημα και απαιτητικό άρα και μόνο απ' αυτά κάθε Ευρωπαϊκό ματς είναι μια υπέρβαση.

Αν θέλουμε ένα καλό αποτέλεσμα από αυτό το παιχνίδι θα πρέπει να υπερβάλλουμε τους εαυτούς μας. Πιστεύω μπορούμε να το κάνουμε και έχουμε διάθεση σαν ομάδα".

Θα αγωνιστείτε στη Λεωφόρο αντί για το ΟΑΚΑ λόγω τεχνικών δυσκολιών. Πόσο νομίζετε ότι αυτή η αλλαγή θα σας επηρεάσει;

"Έχω την εντύπωση πως τα δύο ματς που παίξαμε στο ΟΑΚΑ και με τους φιλάθλους που είχαμε στο ΟΑΚΑ ήταν μια πολύ καλή έδρα. Ήταν ένα Ολυμπιακό Στάδιο γεμάτο, όπως ήταν και φυσιολογικό.

Στη Λεωφόρο ναι είναι η ιστορική μας έδρα αλλά είναι περιορισμένη η παρουσία φιλάθλων μας και χάνουμε μεγάλο αριθμό που θα μπορούσαν να έρθουν να μας δουν. Μας περιορίζει. Οι έδρες δεν παίζουν κάποιο σπουδαίο ρόλο απλά λυπάμαι που δεν μπορούμε να φιλοξενήσουμε τόσο κόσμο όσο στο Ολυμπιακό Στάδιο.

Είναι κρίμα να μην δώσουμε και αυτό το ματς στο Ολυμπιακό Στάδιο από την άποψη πως απέδειξαν στα δύο παιχνίδια πως οι φίλαθλοι του Παναθηναϊκού είχαν μεγάλη διάθεση να έρθουν και φαινόταν και πως το Ολυμπιακό Στάδιο ήταν μικρό".

Γιοβάνοβιτς: "Ο Χουάνκαρ επέστρεψε στο σπίτι του και λαμβάνει φαρμακευτικη αγωγή''_2
ΓΙΟΒΑΝΟΒΙΤΣ: "Ο ΧΟΥΑΝΚΑΡ ΕΠΕΣΤΡΕΨΕ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥ ΚΑΙ ΛΑΜΒΑΝΕΙ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΗ ΑΓΩΓΗ''

Στο "Γ. Καραϊσκάκης" το στρατηγικό σας πλάνο φαίνεται να εφαρμόστηκε άψογα. Αν αύριο πάρετε τη νίκη, κάνετε ένα σημαντικό βήμα για το Ευρωπαϊκό σας ταξίδι. Πόσο σας απασχολεί αυτό;

"Κάθε ομάδα έχει κάποια στοιχεία που βασίζεται όσον αφορά τον τρόπο προσέγγισης όπως και εμείς και η Ρεν έχουμε ένα συγκεκριμένο πλάνο παιχνιδιού. Σε ένα ματς όπως το αυριανό που είναι σημαντικό, πάντα το τρίτο και τέταρτο στα γκρουπ, είναι σημαντικά.

Ναι μεν είναι σημαντική και η τακτική προσέγγιση όχι γιατί μπορεί να σου δώσει τη νίκη αλλά είναι και απαιτητικό ματς γιατί η Ρεν είναι μια ισορροπημένη ομάδα σε όλες τις θέσεις, αρκετά δυνατή, με ενέργεια στο παιχνίδι της λόγω και του ενθουσιασμού εξαιτίας του νεανικού της ρόστερ. Μια ομάδα πειθαρχημένη με καλές επιλογές σε όλες τις θέσεις και ίσως χρειαστεί περισσότερη συγκέντρωση από κάθε άλλο ματς".

Σε προσωπικό επίπεδο και όχι σε αγωνιστικό, έχετε επικοινωνήσει με τον Χουάνκαρ; Μπορείτε να μας πείτε πώς νιώθει τόσο σωματικά όσο και ψυχολογικά;

"Είχα μιλήσει μαζί . Είναι στο σπίτι ξεκουράζεται, παίρνει μια φαρμακευτική αγωγή, σίγουρα δεν μπορούμε να τον υπολογίζουμε για το αυριανό παιχνίδι. Δεν ξέρω αν θα τον υπολογίζουμε και για την Κυριακή, εξαρτάται από τους γιατρούς και τον ίδιο.

Ανησυχεί λίγο. Είναι και λογικό. Είμαστε δίπλα του, το ξέρει και ο ίδιος. Εύχομαι όσο το δυνατόν πιο γρήγορα να ξεπεράσει το πρόβλημα που έχει αυτή τη στιγμή. Να γυρίσει υγιής στο γήπεδο που για έναν είναι και το πιο σημαντικό πράγμα".

Λόγω των απουσιών των Μάγκνουσον και Πάλμερ-Μπράουν στην άμυνα, βλέπουμε τον Αράο στη θέση του στόπερ. Πώς σκοπεύετε να διαχειριστείτε αυτήν την κατάσταση;

"Οι παίκτες που δεν μπορούμε να υπολογίζουμε είναι ο Μάγκνουσον που θα χάσει όλη τη χρονιά. Ο Πάλμερ-Μπράουν θα χρειαστεί ένα μήνα ακόμα. Για τον Γεντβάι θεωρούσαμε πως θα ήταν ρίσκο η συμμετοχή του κόντρα στον Ολυμπιακό. Ο τραυματισμός του Χουάνκαρ είναι ένα πρόβλημα που σίγουρα μας απασχολεί. Ο Αράο έκανε ένα καλό παιχνίδι για όσο διάστημα αγωνιστήκαμε. Ανταποκρίθηκε καλά, δεν έχουμε άλλη επιλογή στη θέση του στόπερ. Ταυτόχρονα σε μια ομαδική λειτουργία και με τους παίκτες που έχουμε. Ελπίζουμε μέσα από το παιχνίδι της ομάδας να έχουμε περισσότερες επιλογές και να ξεπεράσουμε αυτή την περίοδο μέχρι να επιστρέψει ο Πάλμερ''.

ΑΡΘΡΑ ΙΔΙΑΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ